Борошно і крупа з пророщеної пшениці

МИ САМІ ПРОРОЩУЄМО ЗЕРНО І ВИСУШУЄМО ЗА НИЗКОЮ ТЕМПЕРАТУРОЮ. ПОТІМ ПЕРЕМЕЛЮЄМО НА РУЧНОМУ МЛИНІ З КАМ'ЯНИМИ ЖОРНАМИ. ЗАВДЯКИ ЦЬОМУ КРУПА І БОРОШНО З ПРОРОЩЕНОЇ ПШЕНИЦІ ЗАЛИШАЮТЬСЯ ЖИВИМИ І КОРИСНИМИ.

Зерно, яке ми використовуємо, вирощується на землі, в яку 15 (!) років не вносили ніяких хімічних добрив. Фермерське господарство "Дон-органік", яке займається вирощуванням не тільки органічного зерна, а й різних бобових культур знаходиться у Вінницькій області. Його основоположник і керівник священик Дон Олексій Филлипович вже багато років веде своє господарство по системі безорного землеробства за Овсинським. Завдяки цій системі земля не втрачає свою родючість після зняття врожаю, а навпаки накопичує. Ця система дозволяє отримувати з року в рік багаті врожаї і зберігати всю різноманітність корисних мікроорганізмів, які мешкають в грунті. Познайомитися з книгою великого радянського агронома Овсинського, ви можете у нас на сайті: І. Овсинський "Нова система землеробства".

Чому ми пророщуємо пшеницю? Вся справа в тому, що саме по собі зерно має в своєму складі мало корисного для людини. По суті це законсервована у вигляді крохмалю і білка енергія, яка з початком процесу проростання трансформується в цілий комплекс необхідних для зародження життя поживних речовин. Під час пробудження паростка складні органічні сполуки (в тому числі глютен) розпадаються на прості складові, які легко і без значних витрат енергії засвоюються нашим організмом. Білки розпадаються до амінокислот, крохмаль до декстринів і мальтози, жири до гліцерину і жирних кислот. Мінеральні речовини переходять в біоактивну форму, подвоюється вміст вітамінів Е і групи В, утворюється вітамін С.

З пророщеного зерна виходять не просто корисні крупа і борошно, але ще і набагато смачніше тих, що продаються в магазині. Оскільки ми перемелюємо цільні зерна, в борошні і крупі залишається зародок і велика кількість висівок, а це запорука для правильної роботи кишечника і формування потрібного видового складу мікрофлори.

За властивостями і тонкощами використання борошна і крупи з пророщеної пшениці Ви можете почитати, клікнувши на кожному з продуктів.

Контактна інформація

З будь-якими питаннями та пропозиціями звертайтеся за телефоном чи напишіть листа на нашу електронну скриньку.

Тел: (098) 3276478

Фотогалерея